Control System FMN
Lipiec 3, 2016
Sukienki wizytowe sklep internetowy
Październik 31, 2016
Show all

Powszechna definicja cateringu zawiera wykonanie i podanie gotowych dań do miejsca przeznaczenia. Określenie „gotowych” jest w tymże wypadku istotne, bowiem określa ono, że potrawy przygotowywane są w innym pomieszczeniu aniżeli to, w jakim są później zjadane. Jest to jednak formuła niepełna, bowiem w jej świetle służby cateringowe byłyby świadczone przez każdy lokal gastronomiczny realizujący sprzedaż jadła na wynos oraz zajmujący się dystrybucją tego jedzenia – zatem wszelakiego typu pizzerie lub kawiarnie z kuchnią egzotyczną.

Okazuje się, iż sprzedaż i wysyłka jedzenia na wynos jest ledwie jednym spośród elementów funkcjonowania firm cateringowych, gdyż zasadnicza forma ich działalności polega nie tylko na wykonaniu i dostarczeniu jedzenia, ale na ogólnej organizacji przyjęć albo szeroko pojętej kulinarnej obsłudze różnych wydarzeń, takich jak proseminaria lub sesje. Odmiennymi słowy, usługę można nazwać cateringową jedynie wówczas, gdy wiąże w sobie zarówno kulinarne, jak i logistyczne przedsięwzięcia mające na celu obsługę dowolnego wydarzenia. Warto podkreślić, iż wartość VAT na usługi cateringowe wynosi 8%.

Więcej o cateringu na http://www.catering-gastro.info/

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *